اطلاعات پراگ
اطلاعات هتل های پراگ اطلاعات مراکزخرید های پراگ اطلاعات شهر پراگ اطلاعات رستوران های پراگ اطلاعات مفید در باره پراگ اطلاعات جاذبه های توریستی پراگ
تور های مرتبط
اطلاعات مفید پراگ

جاذبه هاي توريستي پکن

از آنجا که پکن سابقه تاریخی بسیار زیادی دارد و پایتخت چین است، در آن جاذبه های گردشگری فراوانی وجود دارد. بدون شک مهم ترین آنها دیوارهای قدیمی شهر است که روزگاری گرداگرد شهر احداث شده بودند. امروزه بسیاری از دروازه‌ها و دیوار اصلی تخریب شده اند و به جای آن بزرگراه ها و خیابان های جدید احداث شده است تا جریان حمل و نقل در این کلانشهر روان باشد.

علاوه بر این دیوار که روزی بر دور شهر کشیده شده است، در پکن دیوار معروف دیگری بنام ديوار چين، وجود دارد. این دیوار که در دوره حکومت تاتارها احداث شده است یکی از پرجاذبه ترین مجموعه قصرهای جهان را در خود جای داده است.

درون این دیوار شهر ممنوعه (Forbidden) قرار دارد. این مجموعه قصرها که در طول حکمرانی سلسله های مینگ و کینگ بر چین محل استقرار امپراتور بوده است اینک تحت عنوان موزه قصر یکی از جاذبه های گردشگری پکن به شمار می رود.

9 هزار و 999 ساختمان این مجموعه که در میان دیواری به ارتفاع 10 متر و خندقی به عمق 6 متر محصورند در سال 1987 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده اند و سالانه از محل بازدید گردشگران داخلی و خارجی درآمد بسیار زیادی نصیب پکن می کنند. این مجموعه دقیقا در شمال میدان تیان آنمن (Tiananmen) قرار دارد.

یکی دیگر از جاذبه های گردشگری پکن، میدان معروف تیان آن من (Tiananmen) است. این میدان، یادآور انقلاب کمونیستی جمهوری خلق چین است. در اطراف تیان آنمن تالار بزرگ خلق، چندین یادواره انقلاب و موزه انقلاب و تاریخ قرار گرفته اند.

معبد آسماني (Temple of Heaven) يكي ديگر از اماكن ديدني در پكن است. اين معبد در مكاني بسيار زيبا و با شكوه بنا شده است. چينيان در آن زمان اعتقاد داشته اند كه آسمان بلند و مرتفع است ولي زمين، پست و حقير است. و تمامي اينها منعكس كننده افكار چينيهاي باستان مي باشد. از جذابيتهاي ديگر اين معبد وجود چترهايي با سر طلايي رنگ مي باشد. اين بنا از چوب و آجر ساخته شده است.

شما در اين معبد مي توانيد يكي از شاهكارهاي معماري چين را مشاهده كنيد. مكاني بوده كه پادشاهان هر ساله براي انجام مراسم شكرگزاري بعد از برداشت محصول به اين معبد مي آمدند.

مكان ديگر قصر تابستاني (Summer Palace) است كه مكاني بسيار ديدني و جذاب همانطور كه اسم قصر روي آن است به زيبايي آن نيز مي باشد و اين قصر محلي بوده براي استراحت امپراطوران چين در تابستان.

از دیگر جاذبه های گردشگری پکن دریاچه‌های مصنوعی، پارک‌ها و معابد قدیمی هستند.

مراکز خرید پکن :

پکن بمدت طولانی مرکز تجارت بوده است. امروزه، این شهر برای داشتن بالغ بر 13000 فروشگاه گسترده در شهر، که هر چیزی از صنایع دستی اصیل چینی تا اسلوب های طراحی شده به سبک بین المللی در آنها یافت می‌شود، بخود مي بالد.

خیابان وانگ فو جينگ (Wangfujing) در زمره محبوب ترین فروشگاه های شهر است. اینجا منزل گاه فروشگاه های زنجیره ای جدید و درخشانی است و فروشگاه های بزرگ آن کالاهای گران قیمت و شیک با برندهای معروف می فروشند. خریداران در اینجا می توانند کتاب داستان هایی به زبان خارجی، برخی محصولات هندی و صنایع دستی را نیز پیدا کنند.

خیابان شيان من (Qianmen) یکی از قدیمی ترین خیابان های فروشگاهی از این نوع در پکن است. این خیابان مکانی برای بسیاری از فروشگاه های قدیمی است که کالاهای سنتی چینی مثل چای های عالی، ابریشم های نرم و کفش های اصیل کتانی را می فروشند.

خیابان ليولي چانگ (Liulichang) برای عتیقه جات عالی است وهمواره جذابیت های فراوانی برای خوش نویسان و محققان داشته است. مغازه‌ها در اینجا مرکب های چوبی، مرکب های خمیری و دیگر کالاهای فرهنگی را بهمان خوبی جواهرات به فروش می‌رسانند. اگر شما در مورد خوش نویس شدن فکر می‌کنید، آن هم از نوع هنر نوشتن سوفسطایی چینیان ، ملاقاتی از یکی از فروشگاه‌های واقع دراين خيابان داشته باشید تا تجهیزات مناسبی را انتخاب نمایید.

گزینه محبوب دیگر در مورد لباس ها خیابان جيوشويي(Xiushui) است، جایی که همه توریست ها و هم محلی ها در حال جستجو برای معامله محصولاتی در همه طرح ها و رنگ ها هستند. ضمنا خیابان سن ليتان (Sanlitun) نیز گواهی بر ضرورت مغازه هایی با طراحی جدید و شیک دارد.

در پایان اگر دیدن تمام این مغازه‌ها شما را گرسنه می‌کند، مطمئن شوید که دیداری از فروشگاه هانگ شيائو (Hongqiao) درتيناتان دونگلو (TiantanDonglu) در ناحیه چونگ ون (Chongwen) داشته باشید. اینجا فروشگاهی عالی است که محدوده وسیعی از غذاهای دریایی وماهی های تازه را پیشنهاد می‌کند.

اورينت پلازا (Oriental Plaza) بهترین مرکز خرید پکن بامحوطه‌ای 120000 متر مربعی از فروشگاه ها که به یک محیط مدرن اشاره دارد. اینجا منزل گاه برندهای معروف غربی و آسیایی است و همچنین شامل یک موزه علوم سوني(Sony) و یک سینما است.

چاينا ورد شاپينگ سنتر (China World Shopping Centre) یک انتخاب برتر برای ثروتمندان شهر با تمامی برندهای معروف طراحی شده از كرستين ديور (Christian Dior) گرفته تا گوچي (Gucci) در آن يافت مي شود.

تن فوز تي (Ten Fu’s Tea) مجموعه اي است كه چای با کیفیت عالی را در سرتاسر ناحیه می فروشد. کارکنان دوست داشتنی آن فنجان های کوچک چای تازه دم را به عنوان نمونه به مشتریان واگذار می کنند.

آرت اند كرفت ورد منشن (Arts and Crafts World Mansion) فروشگاهي است كه مبادرت به فروش تقریبا همه جور سوغات و محصولات هنری مي ‌کند. مانند تابلوهای نقاشی، عکس، سفال، چوب های حکاکی شده، چراغ پرسلن، یشم و بسیاری كالاهاي دیگر.

رويي فو شيانگ (Ruifuxiang) فروشگاهي است كه منسوجات سنتی با قدمتی حدود بیش از 110 سال دارد و صدها نوع از پارچه‌های کتان، چرم و ابریشم رامی فروشد.

از مراكز خريد ديگر پكن مي توان بازار هنگ كنگ ، فروشگاه بزرگ خونچيا ، مركز لوفت هانزا ، مركز شيدن در خيابان شيدن و فروشگاه فرند شيپ را نام برد.

فرودگاه پکن

پکن داراي شش فرودگاه که بزرگ ترین آنها فرودگاه بین المللی پکن نام دارد. بیشتر پرواز‌های داخلی و تقریبا تمامی پرواز‌های بین اللملی پکن از طریق این فرودگاه انجام می‌شود. پنج فرودگاه دیگر شهر بیشتر کاربردهای نظامی دارند.

حمل و نقل عمومی پکن :

پكن17000 كيلومتر مربع مساحت و نزديك به 17 ملیون نفر جمعيت دارد. از اين رو حمل ونقل عمومي در اين شهر متناسب با اين مساحت و جمعيت بايد بسيار گسترده و مدرن باشد. با توجه به نياز پكن به سيستم پيشرفته حمل ونقل در پكن، پنج كمربندي، 9 بزرگراه و 11 بزرگراه ملي احداث شده است. همچنين چند خط اتوبوس برقي(‌BRT) و چند خط ريلي در شهر احداث شده است تا حمل و نقل عمومي در اين كلانشهر بسيار بزرگ ، به سهولت انجام شود.

تاريخچه پکن :

گفته می شود منطقه ای که پکن در آن قرار دارد، از هزاره اول پیش از میلاد، مسکونی بوده است و به آن جی گفته می شده است. این شهر باستانی، امروزه دیگر کاملاً مفقود شده و تلاش باستان شناسان برای یافتن بقایای آن تاکنون ناکام مانده است.

چند قرن پس از میلاد، پکن به صورت چند شهر بسیار کوچک نزدیک به هم وجود داشته است تا اینکه 10 قرن پس از میلاد ، در زمان حکمرانی سلسله خیان لیائو ، به صورت شهر مستقلی به عنوان پایتخت جنوبی انتخاب شد.

پس از حمله مغول ها و به قدرت رسیدن ق کوبلای خان ، از آنجا که او می خواست به عنوان امپراتور چین بر تخت بنشیند، پکن به موقعیت ممتازی دست یافت چون کوبلای خان این شهر را به عنوان پایتخت امپراتوری خود برگزید.

چندین قرن بعد در سال 1949 و با به قدرت رسیدن مائوئیست‌ها، برای چندمین بار طی چند قرن اعلام شد پایتخت از پکن منتقل نخواهد شد. پس از آن تاریخ معاصر پکن آغاز می شود که مهمترین ویژگی آن رشد باورنکردنی شهر است.

اقتصاد پکن :

پكن يكي از توسعه يافته ترين شهرهاي چين است و امور مالي يكي از مهمترين صنايع اين شهر محسوب مي شود. بطوريكه از پايان سال 2007 ميلادي ، 751 سازمان مالي واقتصادي در اين شهر مشغول به فعاليت هستند.

اين شهر در بخش املاك و مستغلات و همچنين صنايع خودرو سازي در سالهاي اخير رشد چشمگيري داشته است.

مناطق اصلي تجاري اين شهر خيابانهاي فوجينگمن (Fuxingmen) و فوچنگمن (Fuchengmen) مي باشد كه بيشتر مراكز مالي نيز در اين مناطق قرار گرفته است.

خیابانهاي وانگ فو جينگ (Wangfujing) و جيدان يا ژيدان (Xidan) مركز اصلي براي خريدهاي عمده بشمار مي روند.

ژونگ گوانكان (Zhongguancun) مركز اصلي در صنايع الكترونيك ، كامپيوتر و صنايع مرتبط است بطوريكه اين منطقه را سيليكون ولي چين لقب داده اند و همچنين اين منطقه نيز بعنوان مركز پژوهش دارويي در اين شهر شناخته شده است.

در منطقه يي ژوانگ (Yizhuang) كه در قسمت جنوب شرقي اين شهر ، مراكزي احداث شده كه به يك مركز جديد براي صنايع داروسازي ، فناوري اطلاعات و مهندسي مواد تبديل شده است.

مناطق عمده ديگري نيز در حومه هاي اين شهر وجود دارد و كشاورزي در اين مناطق از رونق خاصي برخوردار است بطوريكه محصولاتي مانند گندم ، ذرت و انواع سبزيجات بمنظور تامين نيازهاي شهروندان در آنجا كشت مي شود.

در سالهاي اخير بدليل آلودگي هوا و كاهش گازهاي گلخانه اي ، دولت چين بسياري از كارخانجات در حومه پكن را به شهرهاي ديگر منتقل نموده است.

ساختار پکن :

شهر پكن به همواری سطح و معماری همگون ساختمان هایش معروف است. تنها یك تپه در پهنه شهر قرار دارد و آن پارك جینگ شان درشمال شهر ممنوعه است. همچون معماری شهر ممنوعه، خیابان‌های شهر پكن بصورت مستطیل های متحدالمركزی دورادور شهر را احاطه كرده اند.

در پكن پیشرفتهاي بسیار بزرگی در زیرساخت های شهري روی داده است، که می توان علت آن را در میزبانی بازیهای تابستانی المپیک 2008 جستجو کرد. هم اکنون می توان راه آهن ها، جاده ها، شاهراه ها و چراغ های بین المللی فراوانی را مشاهده کرد که به پکن منتهی می شوند، هر چند هنوز اکثر ساکنان٬ از دوچرخه به عنوان وسیله اصلی حمل و نقل استفاده می کنند. برای خلق شگفتی های جدید معماری، میلیاردها دلار صرف شده است. مرکز ملی هنرهای نمایشی که به شکل تخم مرغ طراحی شده است و ورزشگاه ملی پکن از این دسته هستند. وجود این ساختمان ها با ظواهری درخشان٬ نشانگر هویت جهانی مدرن امروز پکن است.